INDAHNYA BERKONGSI REZEKI DENGAN
SEDEKAH DAGING

Penyertaan ibadah korban dah TUTUP?

Jangan risau, KEMPEN SEDEKAH DAGING kan ada

SERENDAH
RM 50

Untuk pengetahuan tuan/puan, ada insan di luar sana yang sudah lama tidak merasai daging dan mereka hanya makan berlaukkan telur untuk meneruskan kehidupan. Alangkah indahnya kalau mereka dapat menjamah daging pada hari raya Aidiladha tahun ini dengan sumbangan yang tuan/puan hulurkan. In shaa Allah.

Daripada Abdullah bin Amru r.a, bahawasanya seorang lelaki telah bertanya kepada Rasulullah SAW, “Apakah amalan terbaik dalam islam?” Baginda bersabda, “Memberi makan makanan dan memberi salam kepada orang engkau kenal dan orang yang engkau tidak kenali”

(HR Bukhari dan Muslim)

OBJEKTIF KORBAN UNTUK UMMAH

1. Membantu golongan yang memerlukan dan yang kurang berkemampuan seperti fakir miskin, miskin bandar, mualaf, anak-anak yatim dan ibu tunggal melalui pengagihan daging korban.

2. Ibadah korban ini menunjukkan nilai ketinggian dan kemuliaan di sisi Allah S.W.T. Ibadah korban juga dapat mengembangkan syiar Islam, memupuk dan memperkukuhkan hubungan silaturrahim sesama umat Islam.

3. Berkongsi kebahagiaan dan kegembiraan Aidiladha bersama-sama dengan mereka yang memerlukan.

Jika anda tidak mampu melaksanakan ibadah korban, jangan tinggalkan ibadah sedekah. Yayasan Maghfirah melancarkan KEMPEN SEDEKAH DAGING kepada asnaf, keluarga fakir miskin, pelajar-pelajar dan mereka yang memerlukan. Jom ukir senyuman dan ceriakan Aidiladha mereka dengan berkongsi rezeki seikhlas hati.

PAKEJ SEDEKAH DAGING

RM 500 : Sedekah daging 10 keluarga
RM 300 : Sedekah daging 6 keluarga
RM 200 : Sedekah daging 4 keluarga
RM 150 : Sedekah daging 3 keluarga
RM 100 : Sedekah daging 2 keluarga
RM 50 : Sedekah daging 1 keluarga

Dalam rezeki anda, ada rezeki mereka... Sedekah tidak mengurangkan harta, sedekahlah adalah harta anda di Akhirat..

AYUH SEDEKAH DAGING SEKARANG !

===========================================================================
BAGAIMANA UNTUK SERTAI?

Untuk transaksi bantuan secara manual / transfer / CDM boleh bank in ke akaun di bawah.

#CIMB : 8603221427

#Penama : Yayasan Maghfirah

#Reference : SedekahDaging01

Hubungi 011-4008 2423 (Puan Atikah) untuk pertanyaan lanjut.

MAKLUMAT TAMBAHAN**

Bagi penyumbang yang ingin mendapatkan resit pengecualian cukai LHDN, boleh hubungi http://www.wasap.my/601140082423/LHDN. Mohon jasa baik tuan/puan untuk menyimpan bukti pembayaran bagi memudahkan kami menyediakan resit anda.

Bagi penyumbang luar negara, kami galakkan tuan puan utk memilih transfer melalui Western Union atau Foreign Telegraphic Transfer. Ini bagi mengelakkan masalah ketika transfer.

1. Nombor akaun rasmi Yayasan Maghfirah:

Cimb : 8603221427

2. Bank address:

No. 7 & 9, Jalan 9/9c, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor

3. Alamat:

Yayasan Maghfirah, No 7-1, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang, Selangor.

4. Emel: yayasanmaghfirah@gmail.com

Sekiranya masih terdapat masalah, tuan/puan boleh hubungi Puan Atikah.

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Sedekah Daging 10 Keluarga
Sedekah Daging 6 Keluarga
Sedekah Daging 4 Keluarga
Sedekah Daging 3 Keluarga
Sedekah Daging 2 Keluarga
Sedekah Daging 1 Keluarga
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

• Anda mesti memasukkan meletakkan refference "SedekahDaging01"
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaYayasan Maghfirah
No. Akaun8603221427